folklorni

< studeni, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Opis bloga
Praćenje folklornih manifestacija širom hrvatske, a po mogućnosti i šire.

Linkovi
Blog.hr

KUD ANKA OŠPUH - Ludbreg

HKUD Bijela

KUD Bistra

KUD Bizovac

KUD BRATINEČKO SRCE - Bratina

HKUD Darda

KUD Dr Vinko Žganec - Vratišinec

KUD Drežnik - Drežnik

KUD DUČEC - Mraclin

KUD ĐERAM - Viljevo

KUD Elizabeta - Jelžabet

KUD Fran Galović - Peteranec

KUD Gorjanac - Gorjani

KUD Graničari - Gunja

KUD HRASTOVIĆKA GORA - Hrastovica

KUD JABLANOVEC

KUD JANUŠEVEC

KUD JOSIP ŠOŠIĆ - Tenja

HKUD KRAMARIĆ - Nova Gradiška

KUD Husain

KUD Ivan Tišov - Viškovci

KUD Jedinstvo - Split

KUD Kamen - Sirač

KUD Klasje slavonije - Tenja

KUU Kristal Sladorana - Županja

KUD LIPOVAC - Generalski stol

KUD LUKA LUKIĆ - Brodski Varoš

KUD Marof - Novi Marof

KUD MOSLAVČANKA - Donja Gračenica

KUD MOSLAVINA - Kutina

KUD NADIN

KUD ORAČ - Demerje

KUD PITOMAČANKA - Pitomača

KUD POSAVAC - Vrbanja

KUD REPUŠNICA

KUD OŠTRC - Rude

KUD PALIČNA - Severin

KUD Petar Preradović Đurđevac

HKUD Perušić

HKUD Petar Zrinski - Vrbovec

KUD Posavina - Stara Gradiška

KUD Preporod - Dugo selo

KUD PRESLICA - Blato

KUD Prigorec - Markuševac

HKUD SVETI IVAN KRSTITELJ - Ružići

KUD SELJAČKA SLOGA - Špišić Bukovica

KUD SLAVKO JANKOVIĆ - Šiškovci

KUU Suhopolje

KUD Šandrovac

KUD Šokadija - Kruševica

KUD Šokica - Slobodnica

KUD Tena - Đakovo

KUD Tomislav - Donji Andrijevci

HKUD Valpovo 1905

KUD Zabok

FOTO ALBUMI FOKLORNIH MANIFESTACIJA

ZAJEDNICA KULTURNO-UMJETNIČKIH DJELATNOSTI VUKOVARSKO SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Box 3



30.11.2007., petak

7. TRNOVITIČKO PRELO

Sedmu godinu za redom KUD "Trnovitica" domaćin je folklornim društvima iz cijele Hrvatske s kojima njeguje suradnju. Ove godine na Trnovitičkom prelu, uz Kloštar Ivanić, odakle dolazi istoimeno društvo, "Kloštar", nastupila su i dva društva iz Bjelovarsko- bilogorske županije; "Sloga" iz Đurđica i "Slavko Kolar" iz Palešnika. Bila je to prilika za izmjenu iskustava i prikaz različitih koreografija, u cilju očuvanja starih običaja i tradicije. KUD "Trnovitica", koji ima 40-ak članova, djeluje od 60-ih godina prošlog stoljeća, uz kraće prekide, a neko vrijeme nastupali su pod imenom "Seljančica". Oni prije svega njeguju izvornu folklornu tradiciju Moslavine, pa su do sada izvodili uglavnom moslavačke pjesme i plesove, običaje prela, svatova, Božića, trnovitičkih snuboka, krštenja mošta, te pastirske igre i žetvene običaje tog kraja. Iako najavljen, ove godine izostao je nastup još dva društva, a predsjednica društva domaćina, Ivanka Opalički, objašnjava zašto: "Uobičajeni termin ove tradicionalne manifestacije je posljednji mjesec u studenom, no bolji odaziv izostao je zbog predizbornih događanja". Goste i domaćine aktualne političke teme svejedno nisu spriječile da se dobro zabave. Nakon višesatnog nastupa folkloraša u prigodno ukrašenom mjesnom domu, te prikaza bogatstva hrvatskih nošnji, pjesme i plesa, koje je publika nagrađivala pljeskom, pozdravili su se do iduće godine u studenom i osmog "Trnovitičkog prela".



IZVOR:www.garesnica.net
- 14:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.11.2007., četvrtak

30 GODINA KUD-a MOSLAVKA



GORNJA GRAČENICA - KUD "Moslavka" iz Gornje Gračenice obilježio je nedavno 30 godina djelovanja, u KUD-u djeluju trenutno tri sekcije, tamburaška, pjevačka i plesna skupina, a imaju 40 članova.
"Nastupali smo ove godine po cijeloj Hrvatskoj te u susjednoj BiH, Njemačkoj i Crnoj Gori. Održali smo i tradicionalne šeste u nizu "Lipanjske susrete" u Gornjoj Gračenici gdje smo ugostili 12 KUD-ova, a u ubuduće ćemo obilježavati i blagdan Svetog Martina" - kazao nam je Josip Draganić predsjednik KUD-a "Moslavka" Gornja Gračenica.


- 19:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.11.2007., ponedjeljak

80 GODINA KUDa SELJAČKA SLOGA - DONJA DUBRAVA

Gotovo da u našem mjestu nema obitelji iz koje barem jedan član nije sudjelovao u radu ili pomagao u povijesti Seljačke sloge, a ima mnogo obitelji iz kojih su gotovo svi bili vrlo aktivni članovi. No, bilo je i mnogo pojedinaca koji su privremeno boravili v Dobravi, kroz kulturu i tradiciju se uklopili u tijekove života naših ljudi te svojim idejama i radom ostavili trajan trag bogate uspješne prošlosti jedne od najstarijih i najaktivnijih udruga u našem mjestu – nositelja kulturnog života mjesta. Mnogim nekadašnjim slogašima koji su napustili Dobravu i raselili se širom svijeta zasigurno i danas srce zaigra čim vide nošnju ili čuju međimursku pjesmu. Sloga je i jedino društvo čiji su članovi promovirali Dobravu najdalje i po tome su priznati i poznati.
Svijest o individualnim i autohtonim obilježjima tradicije, običaja, folklora, jezika i pjesme oživjela je u razdoblju najvećeg napretka našega mjesta krajem 19 i početkom 20stoljeća u doba obitelji Zalan Hiršler te utjecajem Crkve. Tada, uz sve jači društveni život, organizirano započinju s radom limene glazbe, crkveni zbor, a narodna tradicija započinje se cijeniti utjecajem takvog trenda i rađanjem nacionalnog identiteta o u većim sredinama koje su pohodili naši mještani odlazeći za poslom. Osim limenih, gudačkih instrumenata, cimbala i citura, krajem 20tih godina v Dobravi se pojavljuju prve tambure, a zabilježeni su bili i počeci dramskog života. Na inicijativu običnih pučana, podržanih od lokalnih struktura i poduzetnika organizirane su zabave i prikupljen novac za osnivanje prvog zajedničkog kulturno umjetničkog Prosvjetnog društva «Dubravka», čija su pravila službeno bila priznata 31.srpnja 1927. godine, potpisani je bio predsjednik Marijan Šket, no, prethodnicima se smatraju i Pjevački zbor Sv. Cecilije koji je kasnije bio zbor «Lira». Nakon rata društveni život bio je obnovljen u Ogranku seljačke sloge, čija je inicijativa pokrenuta 20.ožujka 1947.g., a u središnjicu Seljačke sloge učlanjena 14.kolovoza iste godine te je dužnost prvog predsjednika prihvatio doajen naših slogaša Mijo Novak. Krajem devedesetih godina prošlog stoljeća društvo, preustrojem udruga, dobiva naziv Kulturnoumjetničko društvo «Seljačka sloga» Donje Dubrave pod kojim vrlo aktivno djeluje i danas.

U subotu 10.studenog u dvorani Osnovne škole obilježeno je 80 godina aktivnog kulturnoumjetničkog života u našem mjestu. Pred prepunim gledalištem od 17sati gotovo tri sata su ponosno i preštimano svoje umijeće i neumoran rad prezentirali članovi svih generacija društva. Članovi društva, osim brojnom posjetom odane publike mještana koji su najveća podrška radu društva, bili su počašćeni dolaskom Velikog meštra Družbe Braće Hrvatskog Zmaja, dobravčana Dragutina Feletara, predsjednika Skupštine MŽ Vladimira Ivkovića, dožupana Mladena Križaića, članice županijskog Poglavarstva zadužene za kulturu Sandre Herman, predstavnika Općine Donji Vidovec i načelnika Josipa Griveca, predstavnika prijateljskih KUD-ova iz D. Kraljevca, Đelekovca, Kotoribe, Nedelišća, Preloga, Svete Marije i Donjeg Vidovca, načelnika Općine Donja Dubrava Marijana Varge, Predsjednika općinskog Vijeća Darka Horvata, župnika Mirka Pilaja, ravnateljice Osnovne škole Terezije Hrašćanec, predstavnika svih općinskih udruga, velikih prijatelja KUD-a Ljubomira Kolareka, Stjepana Behina te predsjednika Organizacijskog odbora 1. Smotre međimurskog folklora Marka Ajhnera.
Program su otvorili najstariji članovi koji su počeli nastupati prije pedesetak i više godina – Elizabeta Toplek, Fanika Kovač, Julijana Žinić i Ilija Jadan kratkim prikazom umornih težaka s Hansovarske gore, a u accapella izvedbi gotovo zaboravljenu pjesmu izvela je Teta Liza. Nastavili su članovi dramske skupine insertom iz predstave «Ljubav i kalamper». Nakon njih svoje umijeće zamijećenom koreografijom međimurskih plesova predstavili su se članovi dječje folklorne skupine KUD-a koju vodi Tea Hertelendi. Zatim je pjesmu «Lepšega ne» uz tamburaše zapjevao Zvonko Dravec Koko. Slijedio je insert iz predstave «Fijolica». Najveći pljesak izmamili su članovi starije folklorne skupine – tzv. «slogini oldtajmeri» otplesavši i otpjevavši,uz mnogo znoja, 7 međimurskih kola za koje ih je pripremio Vinko Čituš, a većina tih članova nastupila i na Balkanskom folklornom festivalu 1977.g.u Bitoli. Iza njihovog nastupa slijedio je duet slavuja Natalije Zvonar i Saše Štefića Salea s pjesmom «Moj mož mili». Program nastavljaju glumci insertom predstave «Uvozna sneha». Svoja prva folklorna umijeća pokazali su članovi mlađe folklorne skupine Osnovne škole koju desetljećima uspješno vodi učiteljica Ana Hrašćanec s kratkim nastupom uz pratnju školskog tamburaškog orkestra. Nakon više od 10 godina svojim glasom obradovala nas je Dragica Čižmešija u pjesmi «Međimurje malo». Nakon nje, brojni članovi srednje generacije tj. plesača s kraja 90tih koji su tada prvi put izvodili plesove drugih krajeva, izveli su atraktivne Bunjevačke plesove. Dobravsku pjesmu «Barbarić» nakon 36 godina ponovno je izveo Ivan Brljak, nekadašnji solist društva koji i danas aktivno pjeva u crkvanom zboru. Pjesmom «Ljepo je gledati» glasom je dvoranu ispunila Anamarija Kralj dugogodišnja plesačica i pjevačica. Miljenik publike Saša Štefić Sale u dahu je otpjevao 11strofa čak triju poznatih međimurskih pjesama «Ljubav se ne trži», «Zaigrajte meni» i «Protuljetje se otpira». Ponovno su nas insertom iz «Međe», jedne od najizvođenijih predstava, dobro nasmijali dobravski glumci. Prava atrakcija bila je gledati živahnu izvedbu Posavskih plesova koreografije Stjepana Behina u izvedbi aktivne postave plesača uz pratnju pomlađenih tamburaša.
Slijedila je podjela priznanja ispred Hrvatskog sabora kulture i Zajednice HKUUMŽ koje je dugogodišnjim članovima podijelio Dejan Buvač Predsjednik Zajednice HKUUMŽ i član Upravnog odbora Hrv. Sabora kulture. Zlatnu plaketu Zajednice i Zlatno prizanje Hrv. Sabora kulture kao najveće priznanje dobila je članica koja više od 70 godina živi život protkan međimurskom pjesmom svima poznata Elizabeta Toplek Teta Liza – najveća ličnost društva i ambasadorica Donje Dubrave. Predsjednica društva Ivana Kardoš uz nekoliko prigodnih riječi predstavila je članove koji dobivaju Priznanja i Zahvalnice društva te pojedince i organizacije kojima društvo zahvaljuje na potpori. Načelnik općine Marijan Varga uz prigodne riječi članovima društva iznenadio je «prve ljude» tj. prisutne Predsjednike koji su vodili društvo Miju Misera, Milana Čižmešiju, Željka Kovača, Dragana Balija i Ivanu Kardoš, a sjetio se i Marka Ajhnera i najstarijeg plesača Jeronima Štefića. Društvu su čestitali i predstavnici prijateljskih KUD-ova i dobravskih udruga. Program je prigodnom martinjskom pjesmom «Trsek moj» uz tamburaše završio Ivan Brljak. Program su vodili glumci Đurđa Rusak i Vladimir Pongrac – Cak koje je pripremala Renata Dolenec, tehničkoj realizaciji pomogao je Damir Markač Đuro, medijski su popratili List Međimurje, Međimurske novine, Večernji list, Radio Međimurje, članovi udruge DDwireless, a video snimku obljetnice možete nabaviti kod vjernih snimatelja koji dugi niz godina prate rad društva Foto Frančić – Katarine i Mije Frančić.

Obilježavanje 80 godišnjice društva gotovo stotinjak učesnika programa, svih uzvanika i gostiju nastavljeno je u kavani Opera uz svirku tamburaša društva, krštenje mošta «biškupa» Marka Karlocija, pomoći «miništranta» Vladimira Pongraca i Zlatka Međimurca te ukusne delicije vrsnog kuhara Nevena Lisjaka, a «kak se fšika» plesalo se do zore bez obzira na godine.

Zlatna priznanja za 15 i više, srebrna za 10 i više te brončana za 5 i više godina aktivnog neprekidnog rada ispred KUD-a «Seljačka sloga» dobili su:

ZLATNA:
1. ELIZABETA TOPLEK
2. SAŠA ŠOPAR
3. ANTUN HORVAT
4. MARIJAN ZVONAR
5. VLADO ČMRLEC
6. MARKO KARLOCI
7. ŽELJKO FABIĆ
8. ŠTEFICA KOVAČ

SREBRNA:
1. IVANA KARDOŠ
2. DAMIR VIDOVIĆ
3. ZLATKO MEĐIMUREC
4. ŽELJKO PANIĆ
5. JADRANKA PANIĆ
6. NATALIJA ZVONAR
7. DARKO KLARIĆ
8. ŽELJKO ŠIMUNIĆ
9. ĐURĐA RUSAK
10. VLADIMIR PONGRAC
11. SAŠA ŠTEFIĆ
12. ZORAN LIPIĆ
13. DANIJEL MEĐIMUREC

BRONČANA:
1. TEA HERTELENDI
2. IVANA MEĐIMUREC
3. DEJAN ČIŽMEŠIJA
4. TOMISLAV ČIŽMEŠIJA
5. ANAMARIJA KRALJ
6. GORAN PANIĆ
7. ADMIR ŠUJAK
8. NINO KLOBUČARIĆ
9. RENATA DOLENEC
10. ZINKA ČIŽMEŠIJA
11. BOŽICA KIVAČ

IZVOR:www.donjadubrava.com






- 20:55 - Komentari (2) - Isprintaj - #

25.11.2007., nedjelja

KUD Hrvatska čitaonica Selci Đakovački

KUD Hrvatska čitaonica Selci Đakovački na ovogodišnjim ĐAKOVAČKIM VEZOVIMA.



- 20:16 - Komentari (1) - Isprintaj - #

24.11.2007., subota

KUD KOMAŠTRE

KUD KOMAŠTRE iz Ogorja na ĐAKOVAČKIM VEZOVIMA ove godine.


- 17:58 - Komentari (1) - Isprintaj - #

23.11.2007., petak

KUD KEŠINCI


KUD KEŠINCI na ĐAKOVAČKIM VEZOVIMA ove godine.


- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.11.2007., četvrtak

KUD KOMAREVO

KUD KOMAREVO na ĐAKOVAČKIM VEZOVIMA ove godine.


- 17:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.11.2007., srijeda

KUD VRBA iz Gornje Vrbe na ĐAKOVAČKIM VEZOVIMA ove godine.


- 17:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.11.2007., utorak

KUD FILIPOVČICE - Komletinci

KUD FILIPOVČICE - Komletinci na ovogodišnjim ĐAKOVAČKIM VEZOVIMA.


- 19:26 - Komentari (1) - Isprintaj - #

19.11.2007., ponedjeljak

5. Martinske večeri u Gračenici

DONJA GRAČENICA - Pete po redu Martinske večeri bogatim cjelovečernjim kulturno-umjetničkim programom obogatili su KUD-ovi "Otočac" iz Otočca, "Klasje Slavonije" iz Antunovca, "Moslavčanka" Donja Gračenica, "Bosiljak" iz Čučerja i KUD "Banova Jaruga". Ankica Kenfelja recitirala je pjesme, izlagane su slike nastale u likovnoj koloniji, a KUD Banova Jaruga uprizorio je obred krštenja mošta u vino. Druženje je nastavljeno uz tamburaški sastav "Moslavački biseri", besplatnu degustaciju mladog vina te bogatu tombolu.


- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.11.2007., nedjelja

KUD JOSIP ŠIŠIĆ - Tenja

KUD JOSIP ŠIŠIĆ - Tenja na ĐAKOVAČKIM VEZOVIMA 2007.


- 18:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.11.2007., subota

KUD BEKTEŽ

KUD BEKTEŽ na ĐAKOVAČKIM VEZOVIMA 2007.


- 18:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.11.2007., petak

KUD ŠOKADIJA STRIZIVOJNA

KUD ŠOKADIJA Strizivojna na ĐAKOVAČKIM VEZOVIMA 2007.



- 10:21 - Komentari (1) - Isprintaj - #

15.11.2007., četvrtak

KUD ŠIJACI

KUD ŠIJACI iz Biškupaca vidjeo sam dva puta. Oba dva puta u Velikoj na susretima ČUVAJMO OBIČAJE ZAVIČAJA, ove i prošle godine. Ove godine kiša je prekinula nastup na pozornici nakon nastupa troje izvođača.


- 19:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.11.2007., srijeda

KUD KUPINEČKI KRALJEVEC

KUD KUPINEČKI KRALJEVEC prvi puta sam vidjeo ove godine u Đakovu. Volio bi znati imaju li oni ili netko unjihovoj okolici regionalne folklorne susrete,


- 20:35 - Komentari (2) - Isprintaj - #

13.11.2007., utorak

Folkloraši u Šandrovcu

Ove godine povodom proslave Sv.Martina, u bilogorskom kraju gostovao je naš HKUD ''sv. Ivan Krstitelj''.Ovaj put domaćin našim folklorašima je bio KUD ''Šandrovac'' iz Šandrovca pokraj Bjelovara s kojima naši Ružićani održavaju prijateljske odnose već tri godine.

Folkloraši su sudjelovali na manifestaciji krštenja mošta, gdje su nastupili uz još nekoliko društava iz Hrvatske i inozemstva.

Uz domaćine KUD ''Šandrovac'' i naš KUD nastupili su još:

KUD OKRUGLJAČA

KUD OBREŠKA

KUD STARI GRADAC

KUD STAROGRADAČKI MAROF

HKUD ''sv. Ivan Krstitelj'' predstavio se već standardnim programom. Gangom,spletom hercegovačkih kola te linđom. I ovaj put nazočna publika velikim pljeskom je ispratila naše gangaše koji su zanimljivim rečenicama nasmijali publiku koja baš i nije navikla na ovakvu vrstu pjevanja. Nakon ovog nastupa folkloraše očekuje nastup u Zagrebu u dvanaestom mjesecu, te brojni nastupi po BIH.

IZVOR:http://hkudruzici.blog.hr/
- 13:03 - Komentari (2) - Isprintaj - #

12.11.2007., ponedjeljak

KUD POPOVAČA

Zanimljiv i jedinstven gornji dio moslavačke nošnje članice KUDa Popovača.



- 20:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.11.2007., nedjelja

KUD MOLVE

KUD Molve prvi puta sam vidjeo ove godine na ĐAKOVAČKIM VEZOVIMA. Tamo su sa sobom dopeljali i piceka.


- 12:44 - Komentari (1) - Isprintaj - #

10.11.2007., subota

KUD TENA ĐAKOVO


KUD Tena Na Đakovačkim vezovima.


- 16:49 - Komentari (1) - Isprintaj - #

05.11.2007., ponedjeljak

Tamburaši iz Popovače

Malu suitu izvodi tamburaški orkestar KUD-a Popovača povodom otvorenja 40. Voloderske jeseni.




- 20:28 - Komentari (2) - Isprintaj - #

KUD ''Hrastovička gora'' nastupio na ''XI. Uskopaljskim jesenima''

''Uskoplje je tjedan dana bilo kulturni centar Hrvata u Bosni i Hercegovini i nama je bila čast prvi puta nastupiti na ovoj manifestaciji'', rekao je nakon povratka predsjednik KUD-a Dragutin Harambašić i dodao da su se predstavili pjesmama i plesovima svog kraja i svojom tradicijom. ''Ne samo mi, nego svi koji su prvi puta nakon rata sudjelovali na ovim susretima bili su oduševljeni pjesmom i gostoljubivošću domaćina. Bile su to tradicionalne ''Uskopljanske jeseni'' kojih je oraganizator bilo Hrvatsko kulturno društvo ''Napredak'', podružnica Uskoplje, a nastupilo je dvadesetak društava iz cijele Hrvatske i BiH.'', rekao je Harambašić i dodao da je generalna pokroviteljica ove manifestacije bila Borjana Krišto, predsjednica Federacije Bose i Hercegovine. Dragutin Harambašić domaćinima je uručio prigodne poklone u znak zahvalnosti za sudjelovanje na ovoj manifestaciji, a uputio je i poziv tamošnjem HKUD-u ''Napredak'' za uzvratni posjet i gostovanje na tradicionalnim ''Bartolovskim susretima'' koji će i slijedeće godine biti u Hrastovici.
Autor: Marela Morić

IZVOR:www.petrinjskiradio.com
- 10:53 - Komentari (4) - Isprintaj - #

03.11.2007., subota

OJ, JELAS POLJE ZELENO

S promocije CD-a KUD-a «Luka Ilić-Oriovčanin» iz Oriovca
U pripremi ovoga CD-a rukovodili smo se izvornošću svake izvedbe i ponajboljim dijelom svog glazbenog programa, tako da su tonski snimci trajna dokumentacija o radu i djelovanju društva te promidžbeni materijal. Naš duh koji već skoro tri desetljeća pronosi ljepotu, zanos, ponos i iskonsku drskost folklora, običaja i kulture plod je našeg dugotrajnog rada. Ovo je prvi samostalni nosač zvuka u kojemu su utkane sve naše želje, ljubavni jadi, strepnje u 17 izvedbi pod nazivom «Oj, Jelas polje zeleno». Sam naziv CD-a govori da je Oriovac nekada bio Jelas-polje, a sve pjesme su isključivo s našeg područja. Uz velike napore i htijenje svakoga člana moram istaknuti posebno Branka Segetliju koji je za dio pjesama i zapisa posegnuo u ostavštinu svoje obitelji, a svojim znanjem i stručnošću puno nam je pomogla voditeljica Snježana Missoni koja se isključivo rukovodila izvornošću svake izvedbe. Osim pjesama, kola sa i bez glazbene pratnje, muške i ženske skupine na CD-u se nalazi i jedan instrumental u izvedbi naših tamburaša pod vodstvom vrsnog primaša Željka Pavlovića, istaknula je pozdravljajući sve prisutne na promociji predsjednica KUD-a «Luka Ilić-Oriovčanin» Ankica Štefančić.

U prepunoj dvorani u Oriovcu zabavni program otvorili su mladi tamburaši koji su odmah zadobili simpatije publike. No, jednako srdačno gromkim pljeskom publika je uzastopce nagrađivala i nastup domaćina KUD-a «Luka Ilić-Oriovčanin» koji su izveli pjesme i plesove s nosača zvuka, kao i nastup gostiju KUD-a «Ravnica» iz Starih Perkovaca. Odlična atmosfera na pozornici i u publici na kraju je rezultirala zajedničkim kolom izvođača i posjetitelja.

IZVOR:www.posavskahrvatska.hr
- 21:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.